Laadukkaat ilmalämpöpumppu ja maalämpö tuotteet | Kyltec OY

Maalämpöpumppu avaimet käteen -asennuksena joka kohteeseen!

Etsitkö lämmitysjärjestelmää, jolla säästät lämmityksessä ja joka lämmittää koko rakennuksen? Maalämpöpumppu on tehokas lämmityksen ratkaisu, jolla säästät jopa 80 % lämmityskuluista. Myymme ja asennamme maalämpöpumput laajalla alueella: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kerava, Järvenpää, Mäntsälä, Tuusula, Porvoo, Uusimaa ja Itä-Uusimaa. Kyltec Oy tarjoaa kokonaisvaltaista pakettia: hoidamme rakennustyöt, avustamme lupien haussa sekä puramme vanhan lämmitysjärjestelmäsi ja hoidamme sen hävittämisen.

Ota yhteytä ja pyydä varmasti kilpailukykyinen tarjous jo tänään!                

Ympäristöystävällistä ja taloudellista lämpöenergiaa. Maalämpöpumppu on loistava vaihtoehto omakotitaloon ja taloyhtiöön.
Kalliimpi kuin muut lämpöpumput, mutta maksaa itsensä nopeasti takaisin. Voidaan asentaa vanhaan ja uuteen taloon 3 päivässä.
Ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, joka kestää vuosikymmeniä. Vaatii rakennukselta vesikiertoisen järjestelmän.

GEBWELL, NIBE ja DAIKIN -mallit asennettuina

Myymme ja asennamme Gebwellin ja NIBEn mallit. Hoidamme asennuksen kokonaisvaltaisesti, eikä sinun tarvitse huolehtia edes vanhan lämmitysjärjestelmän purkamisesta tai kuljetuksesta pois. Gebwellin, NIBEn ja Daikinin mallit löytyvät valikoimistamme, koska ne ovat toimintavarmoja, pitkän tuotekehityksen tulos ja helppokäyttöisiä. Helppokäyttöiset ja varmatoimiset pieniin ja isoihin rakennuksiin.Kaikki mallimme voidaan liittää taloautomatiikkaan. Lisävarustuksena osiin malleista etäohjaus, joka helpottaa laitteen hallintaa.

Gebwell – suomalainen Leppävirralta

Gebwell valmistaa maalämpöpumput omakotitaloihin, taloyhtiöihin ja suuriin kiinteistöihin. Kaikki Gebwellin tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, Leppävirralla. Yrityksellä on jo vuosikymmenien kokemus ympäristöystävällisten lämmitysjärjestelmien valmistuksesta, mikä näkyy varsinkin laitteiden teknisissä ominaisuuksissa. Toimintavarma ja helppokäyttöinen: näillä sanoilla voivat käyttäjät kuvailla Gebwellin maalämpöpumppuja. Gebwell huolehtii myös laitteistonsa huollosta.

NIBE – Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmien tuottaja

NIBEn maalämpöpumpuissa helppokäyttöisyys näkyy helpossa säädettävyydessä. Maalämpöpumppujen valikot on tehty yksinkertaisiksi ja selkeiksi, jolloin käyttäjän ei tarvitse vaivata itseään opettelemalla vaikeaselkoisia manuaaleja. NIBE panostaa myös toimintavarmuuteen käyttämällä vuosittain miljoonia tuotekehitykseen. NIBEllä on myös oma huoltopäivystys asiakkaiden apuna. Kuten Gebwellin lämpöpumput, myös NIBEn tuotteet voidaan liittää taloautomatiikkaan.

UUTUUS: Inverttikone

Valikoimistamme löydät myös NIBEn inverttikoneen. Inverttikoneessa on normaalit On/Off –asetukset, mutta uutuutena kaksi teholuokkaa, 1,5–6 ja 4–16. Joten jos mitoitus menee pieleen, niin potkua riittää silti. NIBEn inverttikone osaa pyöriä hiljaa.

Daikin Altherma inverter-maalämpöpumppu

Daikin Altherma on edityksellinen invertterillä varustettu maalämpöpumppu. Se on tehokkain ratkaisu ja inverter toiminnan ansiosta sen energiatehokkuus ja vuosihyötysuhde ovat korkeinta luokkaa. Laite on kompakti paketti, joka on helppo asentaa ja käyttää.Monipuolinen ohjain mahdollistaa käyttäjälle vaivattomasti sopivien toiminta-arvojen valinnan. Laaja tehonsäätöalue mahdollistaa laitteen laajat käyttömahdollisuudet.

Mikä maalämpöpumppu kannattaa valita?

Maalämpöpumpuissa on useita eri vaihtoehtoja, joiden erot näkyvät lähinnä ohjausjärjestelmien käytettävyydessä ja erilaisissa huoltopalveluissa. Toiminnaltaan kaikki myymämme mallit ovat erittäin luotettavia ja toimivat moitteettomasti vuosikausia. Toimintavarmat Gebwellin, NIBEn ja Daikinin mallit ovat olleet laatua arvostavien suomalaisten suosikkeja vuodesta toiseen. Muun muassa NIBE käyttää vuodesta toiseen miljoonia tuotekehitykseen. Maalämpöpumpun valinnassa autamme mielellämme ja annamme suosituksia perustuen lämmitettävän tilan suuruuteen, käyttötarkoitukseen (taloyhtiö vai omakotitalo) ja haluttuihin toimintoihin.

Muutamia suosituksia laitteen valinnan suhteen:

  • Patterilämmitystaloon suositellaan yleisesti ns. tulistinpumppua.
  • Lattialämmitystaloon on hyväksi havaittu vaihtoventtiilipumppu.
  • Pelkkä talosi energiatarpeen vertailu ei riitä: mieti myös käyttöveden kulutusta.
  • Kuuntele asiantuntijan suosituksia: hän on asiaan perehtynyt.

Muista, että maalämpöpumppu maksaa itsensä aina takaisin

Usein maalämpöpumpun kalliimpi käyttöönotto pelottaa hankinnassa. Älä pelkää ottaa asiantuntijan neuvomia ratkaisuja: kalliimmat ratkaisut tulevat vuosien saatossa edullisemmiksi. Joihinkin rakennuksiin saatamme suositella erillistä käyttövaraajaa, hyvin eristettyä siirtoputkea tai muita erikoisratkaisuja. Suosituksemme tulevat aidosta halusta tarjota taloudellisesti pitkällä tähtäimellä kannattava ratkaisu. Kun suosittelemme erikoisratkaisuja, taustalla on tavoite, että sijoituksesi maksaa itsensä nopeammin takaisin.

Toimintaperiaate: puhdasta energiaa luonnosta

Maalämpöpumppu on aidosti sekä ympäristöystävällinen että erittäin tehokas lämmitysjärjestelmä. Maalämpöpumppu kerää maaperään, kallioon tai vesistöön varautunutta auringon tuottamaa energiaa. Lämmönkeruuputkisto avulla luonnosta kerätään energiaa lämmönkeruunesteeseen. Kompressori nostaa lämmönkeruunesteestä lämpötilaa ylös, jotta lämpöenergia voidaan siirtää talon patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään ja käyttöveteen.

Mitoitus ja asennus

Toimiakseen maalämpöpumppu tarvitsee lämmönkeräysputkiston, joka sijoitetaan yleensä peruskallioon porattavaan 100–300 metriä syvään lämpökaivoon. Muita maalämpöpumppuun kuuluvia osia ovat maalämpöpumppu, vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä ja käyttövesivaraaja.

Mitoituksella on asennuksessa erittäin iso osa: on tärkeää hoitaa maalämpöpumpun mitoitus oikein, jottei maalämpöpumppu tuota liian suurta osaa lämmöntarpeesta lisävastuksilla. Tämä kuluttaisi kallista sähköenergiaa. Mitoituksen hoitaa kokenut ammattilainen ja mitoitus perustuu talon lämmitykseen ja käyttöveden lämmitykseen tarvittavaan, todelliseen energiamäärään.

Asennuksessa hoidamme kaiken: huolehdimme luvista, poraamme lämpökaivon ja puramme ja kuljetamme pois vanhan lämmitysjärjestelmän. Koko projekti kestää keskimäärin usean viikon, mutta itse asennus vie vain noin 3 päivää. Usein asennus sisältää myös patterien vaihdon ja muita pieniä toimenpiteitä. Asennus voidaan tehdä rakenteilla olevaan taloon tai jo olemassa olevaan taloon. Ainoa vaatimus on, että rakennuksessa on nestekiertoinen lämmitysjärjestelmä. Porakaivon poraus ja sijoitus tapahtuu ammattilaisen toimesta ja sen paikan määrittelemme tarkasti. 

Laitteiston huolto

Maalämpöpumpun huolto on helppoa. Huoltaminen sisältää yleensä vain venttiilien ja suodattamien puhdistusta. Myös laitteiston mittareita on syytä lukea säännöllisin väliajoin. Kaikki huolto-ohjeet löytyvät järjestelmän mukana tulevasta selkeästä huoltokirjasta. Suodattamien puhdistus on hyvä tehdä kahden kuukauden välein, puhdistukseksi riittää imurointi ja vedellä huuhtelu. Venttiilejä voit joutua puhdistamaan noin puolen vuoden välein, tähän löydät tarkat ohjeet huoltokirjasta. Suurempia korjauksia varten esimerkiksi NIBEllä on oma huoltopäivystys. Voit myös tutustua alueesi huoltoyhtiöihin ja sopia heidän kanssaan edullisen huoltosopimuksen, jolloin ammattimies tekee perusteellisen huollon ja tarkastuksen esimerkiksi vuoden välein.

Maalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan 4 vuodessa

Maalämpöpumppu ja sen asennus ovat kalliimpia kuin vesi-ilma- tai ilmalämpöpumpun, mutta maalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin jo 4-10 vuodessa. Takaisinmaksuaika riippuu siitä, mikä oli vanha lämmitysjärjestelmäsi. Öljylämmitteisissä rakennuksissa takaisinmaksuaika on nykyisillä öljynhinnoilla 4-6 vuotta. Sähkölämmitysjärjestelmissä takaisinmaksu tapahtuu noin 6-8 vuodessa ja taloyhtiöissä, joissa on kaukolämpö, maalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin noin 6-10 vuodessa. Laadukas järjestelmä onkin riskitön investointi: vuosien saatossa se tuo taloudellisesi huomattavia säästöjä ja nostaa kiinteistösi arvoa asuntomarkkinoilla.

Tutustu myös muihin ratkaisuihimme ja pyydä meiltä tarjous!